Experts in onderwijsadvies met leertechnologie

ONDERWIJS

Sinds 2013 richt Eduseries zich op de vertaling van gefundeerde kennis die zich heeft bewezen in de praktijk, naar effectieve en efficiënte nascholing voor leraren. Wij maken daarbij gebruik van onze praktische ervaring met en ontwikkelde kennis over blended learning en ict-middelen.

Het doel? Versterking van het onderwijs door leraren te inspireren en handvatten te geven om hun werk makkelijker en (nog) leuker te maken.

Lessen in orde

Mobieltjes in de klas, snel afgeleide leerlingen, toenemende diversiteit in de samenstelling van de klassen door de Wet Passend Onderwijs – orde houden in deze omstandigheden is voor veel leraren een steeds lastigere opgave.

In samenwerking met Peter Teitler, docent en auteur van de boekenserie Lessen in orde, zijn gelijknamige EduSeries ontwikkeld die concrete handvatten geven aan de theorie in het boek. Deelnemers krijgen antwoord op de essentiële vraag: Hoe creëer ik een plezierig leer- en leefklimaat in mijn klas, en samen met mijn collega’s in de hele school?

3 EduSeries

Expliciete Directe Instructie

Ben jij net begonnen op een school waar wordt gewerkt met Expliciete Directe Instructie, oftewel EDI? Dan kun je via de EduSerie EDI voor ‘instromers’ in korte tijd kennismaken met de kern van EDI, zodat je moeiteloos aan kunt sluiten bij de rest van jouw team.

In samenwerking met Marcel Schmeier van Expertis ontwikkelden wij een combinatietraining waarbij je zowel online leert als tijdens een studiebijeenkomst. De EduSerie is bedoeld voor instromende leerkrachten in het (speciaal) basisonderwijs, van wie de collega’s al een cursus EDI hebben gevolgd en met EDI werken. Tevens is de EduSerie geschikt voor leerkrachten die kennis willen maken met EDI en de aanpak uit willen proberen.

1 EduSerie

NT2 en meertaligheid

Onderwijs aan meertalige kinderen en nieuwkomers staat volop in de belangstelling. Waar moet je aan denken bij de vormgeving van je onderwijs en hoe kun je je onderwijs aan meertalige kinderen verrijken?

3 EduSeries

Preventieve dyslexiezorg

Voor een pilotproject in 2015-2016 in de westelijke mijnstreek (Limburg) is scholing ontwikkeld voor leerkrachten, ib’ers en zorgconsulenten. Het project had tot doel om dyslexiezorg preventiever, kwalitatiever, integraler én kostenbesparender te maken.

 

De positieve ervaringen met de pilot hebben geleid tot een verbreding van de aanpak. De kennis en ervaringen zijn vertaald naar een (deels) online leeromgeving voor ib’ers, leesspecialisten en leerkrachten van de deelnemende scholen aan de pilot. Het doel is om met de feedback uit de praktijk de EduSerie verder te verbeteren en landelijk beschikbaar te stellen.

1 EduSerie

Gratis EduBites

We nodigen je van harte uit om een van onze gratis EduBites te volgen. Je maakt daarmee kennis met de opzet én inhoud van onze EduSeries. 

Dat smaakt vast naar meer!

Premium Courses

Duis egestas aliquet aliquet. Maecenas erat eros, fringilla et leo eget, viverra pretium nulla. Quisque sed augue tincidunt, posuere dui tempor.