Experts in onderwijsadvies met leertechnologie

Onze website in een geheel nieuw jasje

Tot gisteren maakten wij gebruik van de website van de catalogus van onze EduSeries, MatrixLMS. Maar vanaf vandaag is ‘ie te bewonderen: onze eigen site, met een geheel nieuw jasje!

23 april 2020

Leestijd: 1 minuut

23 april 2020

Leestijd: 1 minuut

Schermfbeelding website    

Sinds de eerste website van Eduseries, die we in 2013 lanceerden, is er veel veranderd… In het begin richtten we ons vooral op het geven van webinars. We hebben onder meer een prachtige serie gemaakt samen met Cito, waarbij we steeds met al onze spullen naar Arnhem sjouwden om vanuit het Cito-gebouw uit te zenden. Dat was nog in de tijd dat er op een middag aan de balie twee leerkrachten stonden, die vroegen waar het webinar was…

Steeds meer richtten we ons op het opnemen van sprekers: de EduTalks waren geboren. Later kwamen daar de EduPods bij. Met de EduTalks ontstonden ook onze eerste cursussen, die we EduSeries noemden. En daarvoor was het noodzakelijk om een online leeromgeving, oftewel een LMS aan te schaffen waar we onze EduSeries in aan konden bieden.

Bij ons LMS, MatrixLMS, zat niet alleen een catalogus, maar ook de mogelijkheid voor het opbouwen van een website. Omdat de normale website op dat moment niet meer voldeed voor wat we deden, gingen we als tijdelijke oplossing de website-mogelijkheid van Matrix gebruiken. Het zou tijdelijk zijn, tot we een goede webbouwer gevonden hadden en wisten wat we wilden.

Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en zijn we zelf die webbouwer gebleken. Dan duurt allemaal ‘wat’ langer natuurlijk, maar ja, het is zo leuk om het zelf te doen… En tadaaaa! Daar is ‘ie dan!

Kijk gerust rond en als je input hebt of als iets niet werkt: laat het vooral weten.