Experts in onderwijsadvies met leertechnologie

gratis webinar
Taaldenken in spel

Op maandag 28 maart 2022 verzorgen Resi Damhuis van taaldenkgesprekken.nu en Marieke Tjallema van de Marnix Academie een webinar over de train-de-trainer ‘Kwaliteit van taaldenkgesprekken in spel’.

Zij geven een voorproefje van de train-de-trainer cursus bij Eduseries, waarin je leert hoe je het professionaliseringstraject kunt uitvoeren: Hoe stem je het traject af op jouw collega’s? Welke oefeningen kun je inzetten? Welke hulpmiddelen zijn er voor je collega’s?

28 maart 2022

16.00-17.00 uur

Sprekers:
Resi Damhuis &
Marieke Tjallema

Taaldenkgesprek door Hanna Kuijs

Leerlingen tijdens het spel stimuleren tot taal.

Doen-alsof-spel
Voor jonge kinderen kan doen-alsof-spel boeiend en leerzaam zijn. Door met ze mee te spelen kunnen professionals dat versterken: taal- en denkontwikkeling en samenspel groeien mee. Hoe doe je dat, zonder hun spel te verstoren?

 

Professionaliseringstraject pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten
In het project Taaldenken in spel heeft een team van onderzoekers en professionals in de kinderopvang een professionaliseringstraject ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten. Doel is het stimuleren van doen-alsof-spel van kinderen door observeren, meedoen, volgen en uitdagen. Interactievaardigheden die jonge kinderen helpen om meer diepgang in hun spel te bereiken staan centraal. In een traject op maat gaan professionals samen op zoek naar de beste manier om met hun kinderen mee te spelen, zodat ze taal-, denk- en spelontwikkeling een krachtige impuls geven.

Webinar voor pedagogisch coaches, opleiders en andere specialisten

In het webinar richten we ons op pedagogisch coaches in de kinderopvang, ib’ers en taalcoördinatoren, jonge kindspecialisten, trainers en docenten aan opleidingen voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten. We presenteren de ins en outs van het professionaliseringstraject. En we geven een voorproefje van de train-de-trainer cursus bij Eduseries, waarin je leert hoe je het professionaliseringstraject kunt uitvoeren: Hoe stem je het traject af op jouw collega’s? Welke oefeningen kun je inzetten? Welke hulpmiddelen zijn er voor je collega’s?

 

We hopen dat je erbij bent!